Domain, en genel ifade ile web sitesinin adı ve adresidir. Kullanıcılar web sitesini bu alan adı ile tanırlar.
Domain ve Web Hosting
Beklentinizi Fazlasıyla Karşılayacak Güçlü Web Hosting
Başlangıç Paketi
- 1 Site Barındırma
- 5 GB SSD Disk Alanı
- Limitsiz Trafik
- 10 E-posta Hesabı
- Gelişmiş Antispam/Antivirus
- POP3-IMAP-SMTP
- Mobil Uyumlu Webmail
- Gelişmiş Antispam/Antivirus
Orta Paketi
- 2 Site Barındırma
- 10 GB SSD Disk Alanı
- Limitsiz Trafik
- 15 E-posta Hesabı
- Gelişmiş Antispam/Antivirus
- POP3-IMAP-SMTP
- Mobil Uyumlu Webmail
- Gelişmiş Antispam/Antivirus
Pro Paketi
- 3 Site Barındırma
- 15 GB SSD Disk Alanı
- Limitsiz Trafik
- 25 E-posta Hesabı
- Gelişmiş Antispam/Antivirus
- POP3-IMAP-SMTP
- Mobil Uyumlu Webmail
- Gelişmiş Antispam/Antivirus
100% SSD Disk
Ücretsiz SSL
Güvenli Mail Altyapısı
Sınırsız Özellikler
Tek Tıkla Kurulum
- Alan Adı / Domain Nedir?
- Hosting Nedir?
- SSL Sertifikası Nedir?
Domain, Türkçe karşılığı "alan adı" olan bir terimdir. Herhangi bir web sitesine girerken o web sitesinin IP adresi ile ilgili alana bağlanmanız gerekir. Söz konusu IP adreslerinin herkes tarafından bilinmesi ve akılda tutulması mümkün değildir. Dolayısıyla domain kavramı geliştirilmiş olup, insanların IP adresi yerine domain ismi ile web sitesine bağlanması sağlanmıştır.
İnternet siteleri de tıpkı gerçek hayattaki siteler gibi bir arazi üzerine kurulurlar. Bir internet sitesini yayınlamak için gerekli olan sanal araziye “hosting” adı verilir. İngilizce bir terim olan hosting, dilimize “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak çevrilebilir.
Web sayfanıza ait tüm dosyaların, yılın 365 günü bir bilgisayarda saklanması ve erişime açık tutulması hizmetidir. Bu bilgisayarlara ise “server” veya “web sunucusu” adı verilir.
Web sunucuları, evinizde ya da ofisinizde bulunan bilgisayarlardan donanımsal olarak daha özellikli makinalardır. Serverlar; “datacenter” veya “veri merkezi” olarak adlandırılan yerlerde barındırılırlar. Veri merkezleri; çok yüksek hızlı internet bağlantısına sahiptir, elektrik kesintileri yaşanmaz, sel ve deprem benzeri doğal afetlere karşı korunaklıdır. Bu sebeple, siteleriniz her koşulda ziyaretçilerinin erişimine açık olur.
Müşterilerinize Güven Verin
Sahip olduğunuz SSL sertifikası ile dijital varlığınız olan websitenizi ve ziyaretçilerinizi koruyarak müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz. Müşterileriniz websitenin size ait olduğunu teyit eden site mührü veya EV (Extended Validation) SSL olarak adlandırılan genişletilmiş doğrulama yöntemine sahip SSL sertifikasını görmesi web projenize güven verir ve prestij katar.
Şirketinizi koruyun
SSL Sertifikası; web sitenizde HTTPS:// protokolünü kullanarak ziyaretçi ile sunucu arasındaki veri akışının şifrelenmesini sağlar. SSL Sertifikası; veri transferi esnasında kötü niyetli kullanıcıların web üzerinden gönderilen şifre vb. önemli bilgilerinize ulaşmasını engeller. Bu sayede web siteniz üzerinden yapılan tüm veri işlemleri şifrelenir. SSL sertifikaları sayesinde websitenizi kullanan kullanıcıların veri güvenliğini sağlayabilirsiniz.